Mediteranski sajam Dubrovnik 2016

Mediteranski sajam Dubrovnik 2016

Vrijeme održavanja: 17-03-2016 - 20-03-2016
Mjesto održavanja: Hotel Tirena, Babin Kuk :: Dubrovnik > Dubrovačko-neretvanska županija > Hrvatska
Vrsta događanja: sajam,


   

Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja počeo je sa radom 2004. g. u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o., te u suorganizaciji Udruge Dubrovnik - zdravi grad, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačkog centra za poduzetništvo, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o., Humanitarne mirotvorne organizacije «Deša» i Udruge Zdravi život Rijeka.

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao vrlo značajna sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke poljoprivrede i ostalog ekološkog poduzetništva. To potvrđuje činjenica da je 2005. g. sa našeg sajma pokrenuta i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom.

 
 
 
 

Očekujemo aktivno sudjelovanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja.

Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. Da bismo potaknuli podizanje kvalitete nastupa izlagača kao kvalitetu ekoloških proizvoda dodijelit ćemo nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Dakle, zainteresirani smo i ulažemo velike napore za sve aktivnosti kojima je cilj promidžba održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološko prihvatljivih proizvoda, te afirmiranje Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u tom pravcu.

 
Posebno naglašavamo da je sajam uz navedeno izložbenog i prodajnog karaktera.

 

Dodaci