Proizvodi hrvatskog sela

Proizvodi hrvatskog sela

Vrijeme održavanja: 11-04-2014 - 13-04-2014
Mjesto održavanja: Bundek :: Središće > Novi Zagreb - istok > Zagreb
Vrsta događanja: sajam,


 
» dodano: 08-04-2014 | Autor: Eko Mreža | Tagovi: eko proizvodnja, zdrava hrana, sajam, mliječni proizvodi
 

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Naravno, nismo zaboravili na kulturu i tradiciju hrvatskog sela.

Ove godine na sajmu se očekuje oko 350 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske, i oko dvadesetak tisuća posjetitelja.

Pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira posebno atraktivna će biti VII. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup te ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda. Za sladokusce će biti atraktivno pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela.

Nastup za izlagače na sajmu je besplatan. Ulaz za posjetitelje sajma je također besplatan.

Molimo proizvođače da tijekom održavanja ovog sajma izlažu i prodaju samo organoleptičke ispravne proizvode. Proizvođači koji se ogluše o ovo upozorenje riskiraju da budu kažnjeni od strane inspekcije i udaljeni sa sajma.

Najvažniji ciljevi sajma PHS su:

  • Pomoć malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima u promociji i prodaji njihovih proizvoda
  • Omogućiti građanima i posjetiteljima Grada Zagreba degustaciju i kupnju tradicijskih domaćih proizvoda do koje potrošači teško dolaze jer većine ovih proizvoda nema u trgovinama
  • Obogaćenje turističke ponude Grada Zagreba jednom atraktivnom manifestacijom na kojoj strani turisti mogu upoznati okuse i mirise Hrvatske i dio njenog kulturnog naslijeđa kroz proizvode kućne radinosti, tradicionalnih obrta te nastupe kulturno-umjetničkih društava
  • Upoznavanje predškolske i školske djece Grada Zagreba s hrvatskim tradicionalnim proizvodima te hrvatskim pasminama domaćih životinja

Od prodajnih izložbi, izdvajamo:

Med i ostali pčelinji proizvodi

Prema broju izlagača, vrsti proizvoda i količini ponude najveća je izložba meda i ostalih pčelinjih proizvoda. Na sajmu je moguće pronaći i rijetke vrste meda kao što su otočka lavanda, kadulja, naranča…Uz med se nudi i mnoštvo drugih pčelinjih provoda od propolisa, cvjetnog praha te maštovita pakiranja meda, primjerice sa saćem, sušenim voćem te tradicionalni proizvodi od meda, paprenjaci, medica, gvirc….

Eko proizvodi

Broj certificiranih ekološki proizvođača hrane na sajmu raste. Ponuda je raznovrsna od soje, pšenice, ječma, ječmene kaše, brašna i pšeničnog mesa, zatim marmelada, džemova i meda do kupinovog vina, likera, rakija, ljekovitog bilje….

Ulje i ocat

Maslinovo i bučno ulje spadaju među atraktivnije proizvode na sajmu. Do sada su najviše bila zastupljena maslinova ulja iz sjeverne i srednje Dalmacije, a ove godine će im se pridružiti i sjajna istarska ulja.  Sve više se traži bućino ulje.  Od prirodnih octa nudi se jabučni i vinski, ali i ocat od meda.

Domaći sirevi

Na sajmu se nudi široka paleta domaćih sireva, ovčji, kozji, kravlji i miješanih.  Dobro su zastupljena sva proizvodna područja, od Dalmacije i Like do sjeverozapadne Hrvatske i Slavonije. Posebno je atraktivna ponuda tradicijskih sireva kao što su škripavac, prgice, sušeni kravlji sir. itd. Sve više se nude sirevi u ulju i s različitim dodacima, a dobru kakvoću sira prate i atraktivna pakiranja.

Domaći suhomesnati proizvodi, vina, rakije, likeri, proizvodi tradicijskih obrta i kućne radinosti

Više pogledajte na stranicama sajma.

Dodaci