UVJETI KORIŠTENJA PORTALA www.EkoMreza.org


Internetska stranica Eko mreža www.ekomreza.org (u daljnjem tekstu navođena kao EM ili EkoMreza.org) u vlasništvu je tvrtke Vigorant j.d.o.o., Zagreb, Horvaćanska 168., OIB: 94279745101.

Svi korisnici portala dužni su pridržavati se sljedećih pravila i koristeći se stranicama www.EkoMreza.org slažu se sa sljedećim uvjetima korištenja. Za vrijeme korištenja primijenjuju se i svi važeći zakoni Republike Hrvatske. Ukoliko se niste spremni pridržavati ovih pravila, molimo vas da ne pristupate Ekomreza.org.

Izgled i sadržaj Eko mreže kao i uvjete korištenja mogu iz određenih razloga biti izmjenjeni. S vremena na vrijeme proučite uvjete korištenja kako biste bili upoznati s promjenama. Svako naknadno korištenje Eko mreže predstavlja i vaš pristanak na sve proizašle izmjene.

KORIŠTENJE SADRŽAJA

Internetska stranica EM je poslovno-društvena mreža, mrežna stranica za ekološku proizvodnju (ekoproizvodi i ekopoljoprivreda), prirodna kozmetika, superhrana, ljekovito bilje, prirodne dodatke prehrani, pčelinje proizvode, ekoturizam, alternativne tehnike i metode (shiatsu, bioenergija, reiki, radiestezija, feng shui, meditacija, osobni razvoj...), wellness, aktivnosti i relaksaciju, ekologiju te zdravo življenje i održivi razvoj.

Pod sadržajima stranice EM podrazumjevaju se svi sadržaji obuhvaćeni svim postojećim rubrikama: adresar, tvrtke, proizvodi, usluge, članci, autorski članci, vijesti, događanja/kalendar. Pod sadržajima stranice EM podrazumijevaju se i svi oni sadržaji koji mogu biti naknadno potavljeni na stranicama. Svi sadržaji služe isključivo u informativne svrhe.

EkoMreza.org ima pravo bez prethodne najave da, na temelju vlastite procjene, odbije postaviti ili maknuti bilo koji sadržaj koji su korisnici postavili, a za koji smatra da nije primjeren ili da krši autorska prava.

Izričito je zabranjeno:

 • objavljivati, slati ili razmjenjivati sadržaj koji vrijeđa tuđa uvjerenja po bilo kojoj osnovi, objavljivati pornografski sadržaj, sadržaj koji uključuje djecu i sadržaj koji bi na bilo koji način čitatelje doveo u zabludu
 • objava sadržaja kojih niste nositelj autorskih prava ili ako nemate dozvolu autora za korištenje tih sadržaja
 • neovlašteno prikupljanje osobnih podataka korisnika EM
 • korištenje bilo kojeg dijela EM u komercijalne svrhe
 • slanje spam poruka korisnicima EM. Kontakt obrasci služe isključivo za slanja upita, narudžbu, traženja savjeta i sl.
 • prikriveno oglašavanje proizvoda, usluga, internetskih stranica, osim ako isto nije dio zakupljenih paketa oglašavanja ili je u dogovoru s uredništvom EM

Za pojavu ovakvog sadržaja, EkoMreza.org zadržava pravo bez prethodne najave takve sadržaje izbrisati, ukinuti profil korisnika i prijaviti nadležnim vlastima. Ukoliko takav korisnik ima plaćeni profil na EM, uplaćeni iznos mu neće biti vraćen (definirano ugovorom o narudžbi usluga). Ukoliko takav korisnik svojim djelovanjem našteti ugledu i radu EM iz stvori dodatne troškove, EkoMreza.org pozvat će se na svoje zakonsko pravo i zaštitu ugleda i interesa te zatražiti naknadu štete pred pravnim organima Republike Hrvatske.

Na stranicama EkoMreze.org svi njezini korisnici mogu iznositi svoje stavove i uvjerenja, ali da njihovim iznošenjem ne vrijeđaju druge korisnike. Ideja EM je širiti tolerantnost, pokazati različitosti, ali prepustiti čitateljima da sami odluče što im se sviđa i kojim idealima i teorijama će se prikloniti.

Korištenjem EM prihvaćate pravo Uredništva EM da kontrolira sadržaje koji će biti objavljeni na stranicama EM.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Vlasnik stranice izričito zabranjuje bilo kakvo korištenje EM na način i/ili u svrhe kojima se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis koji je na snazi u Republici Hrvatskoj, kao i dobri običaji.

Svi sadržaji objavljeni na stranicama EkoMreza.org u vlasništvu su stranice EkoMreza.org i EkoMreza.org ih može koristiti u promotivne svrhe kao i u drugim svojim izdanjima uz navođenje autora.

Sve sadržaje objavljene na EkoMreza.org dozvoljeno je čitati i preuzimati samo za osobne svrhe. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija i sadžaja sadržanih na ovoj web stranici dozvoljena je samo uz prethodno izričito pisano odobrenje redakcije EkoMreza.org.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na EkoMreza.org bez dozvole vlasnika stranice, vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava te tvrtka Vigorant j.o.o. pridržava izričito pravo da takvo korištenje naplati po vlastitoj slobodnoj procjeni, ali i da sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja, zatraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

Iako ulažemo napore u provjeru i objavu sadržaja, svaki korisnik odgovoran je za sadržaj koji se objavljuje. Ukoliko se za neki sadržaj ustavnovi da krši nečija autorska prava, krši uvjete korištenja EM ili pravne propise, Ekomreza.org i njegovi vlasnici ne snose nikakvu odgovornost za bilo koji takav postupak, kao ni za posljedice koje mogu nastati, ni za štetu koja možete biti ili je uzrokovana drugim korisnicima ili trećim osobama.

OGLAŠAVANJE

U daljnjem tekstu: Poslovni korisnik je svaka pravna ili fizička osoba koja obavlja bilo koju vrstu djelatnosti vezanu za proizvod ili uslugu, a od koje ima materijalnu korist (obrti, tvrtke, udruge, zadruge, druge organizacije, samostalne djelatnosti...) Privatni korisnik je svaka ona fizička osoba koja se želi uključiti u EM te želi s korisnicima EM podijeliti svoja razmišljanja, ideje, savjete, recepte ili svojim angažmanom doprinjeti jačanju zajednice.

Poslovni i privatni korisnici mogu unositi samo one sadržaje koji podržavaju neku od tema koju pokriva Eko mreža, a koje se mogu naći iza ključnih riječi kao što su: ekološka proizvodnja, eko proizvodi, prirodni dodaci prehrani, pčelinji proizvodi, prirodna kozmetika, alternativa, eko turizam, osobni razvoj, održivi razvoj, ekologija, zeleni vrt i dom, permakultura, ljekovito bilje, sport, relaksacija, wellness, aktivan odmor, recepti, zdrava hrana... Za pojedine teme uredništvo može napraviti procjenu i odobriti određeni unos.

Ekomreza.org nudi svojim poslovnim i privatnim korisnicima da bez naknade ili uz naknadu koriste sve alate i sadržaje mreže i to kako slijedi:

 • Registracija je besplatna za sve.
 • Poslovni subjekti besplatnom registracijom dobivaju prikaz u rubrici Adresar (naziv, logotip, kontakti, opis djelatnoti).
 • Samo korisnici paketa BASIC i ALL INCLUSIVE imaju mogućnost primanja cjelovitih upita
 • Usluge koje se naplaćuju definirane su CJENIKOM USLUGA koji je dostupan na stranicama EkoMreza.org
 • Na zahtjev poslovnog korisnika moguće je kreirati prilagođeni paket usluga
 • Registracija omogućuje primanje newslettera
 • Besplatna objava sadržaja za fizičke osobe, a koji ne predstavljaju promociju određenog proizvoda ili usluge

Na stranicama EkoMreza.org dozvoljena je:

 • registracija svih onih subjekata koji su povezani s tematikom mreže u potpunosti ili djelomično
 • registracija je dozvoljena samo punoljetnim, potpuno poslovno sposobnim osobama koje prihvaćaju uvjete korištenja EM
 • objava proizvoda i/ili usluga koji ISKLJUČIVO spadaju u tematiku mreže, o čemu konačno odlučuje uredništvo portala
 • objava oglasa koji su ISKLJUČIVO povezani s tematikom mreže, o čemu konačno odlučuje uredništvo portala.
 • Ukoliko niste sigurni možete li svojom djelatnošću, proizvodima ili uslugama biti poslovni korisnik EkoMreza.org, molimo vas da nas kontaktirate na mail kontakt@ekomreza.org te ćemo vam u najkraćemo mogućem roku odgovoriti.

  ODGOVORNOST

  EkoMreza.org i njezina redakcija poduzet će sve odgovarajuće mjere (i napore) kako bi informacije na ovoj internet stranici bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti.

  Korištenjem portala EM, svi njegovi korisnici suglasni su s činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja EM te da se portal EkoMreza.org ne smatra odgovornim za bilo kakvu izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg njezinog dijela ili navedenih proizvoda ili usluga. Korištenjem sadržaja EM, korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj EM isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

  EkoMreza.org zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja na stranici, u bilo koje vrijeme i izbog bilo kojeg razloga, bez prethodne najave te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

  EkoMreza.org objavljuje informacije svojih oglašivača i suradnika kao i linkove trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu te ne preuzima nikakva jamstva za točnost istih niti preuzima odgovornost za sadržaj.

  Sve diskusije korisnika unutar stranice EkoMreza.org djelo su korisnika portala, dok iznesena mišljenja u komentarima predstavljaju isključivo stajalište korisnika portala i ne moraju se podudarati sa stajalištem uredništva.

  Moguće je da na stranicama EkoMreza.org budu objavljene različite informacije o uslugama ili proizvodima koje su vezane za brigu o zdravlju, prirodne i alternativne načine liječenja, ali svrha nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao ni dijagnosticianje ili liječenje zdravstvenih tegoba. Informacije toga tipa sadržane na internet stranicama EM nisu zamjena za bilo kakav profesionalni medicinski savjet i ne smiju se smatrati osnovom za donošenje odluka o liječenju.

  Korištenjem ovog portala podrazumijeva se da ste suglasni da EkoMreza.org neće biti odgovorna za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu.

  Pregledavanjem i korištenjem sadržaja internetske stranice EkoMreza.org podrazumijeva se da ste prihvatili sve njezine navedene uvjete korištenja.

  www.EkoMreza.org sva prava pridržana

  Datum zadnje izmjene 1. studenog 2013.